Logo - Art of Nature
Standaard afbeelding van thumbnail

Tuinarchitectuur

Het fundament van een geslaagd tuinproject is een goed plan. De ervaring heeft ons geleerd dat een grondige voorbereiding altijd loont. Het aanleggen van een tuin is geen nattevingerwerk.

Centraal staan uw wensen: naar welke stijl gaat uw voorkeur uit (bv. modern, landelijk,…), hoe ziet u de vormgeving (organisch, symmetrisch, speels,…), welke planten wilt u (veel bloemen of veel groen), welke bomen blijven eventueel staan, wilt u een terras, hebt u huisdieren die vrij rondlopen in de tuin, hebt u veel tijd en motivatie voor het onderhoud van uw tuin,… Het zijn allemaal vragen die we graag beantwoord zien zodat we ons een goed beeld kunnen vormen van uw droomtuin.

tuin met vijver

Aanvullend voeren we een aantal metingen uit op uw terrein. We meten eventuele niveauverschillen op, we nemen grondstalen (rijke of arme bodem, voldoende zuurstof) enzovoort.

Met al die informatie stappen we naar de tuinarchitect. Op basis van de stijl die u voor ogen hebt, kiezen we de juiste tuinarchitect. Soms maken we de tekeningen zelf, voor andere ontwerpen werken we samen met een architect die gespecialiseerd is in een bepaald type tuin.

Het voorontwerp biedt u een eerste kijk op het eindresultaat. Dat geeft u al een goed idee van de vormgeving, de graspartijen, de beplanting, de verharding, de gebouwen en de waterpartijen. Bent u tevreden, dan gaan we over naar de fase van de detailplannen:

  • Materialenplan: welke materialen, welke houtsoorten, welke vloertegels, welke boorden,… We beseffen dat het voor u niet altijd even makkelijk is om deze keuzes te maken. Wij helpen u daarbij met een uitgebreide stalencatalogus of we bekijken samen een referentieproject.
  • Beplantingsplan: welke planten komen waar, hoeveel schaduw geven ze op welke momenten,… Wij informeren u aan de hand van gedetailleerde plantenfiches (hoogte, kleur, onderhoud,…). Voor grotere bomen bezoeken we samen met u een boomkwekerij.
  • Nutsvoorzieningen: op een apart plan tekenen we uit hoe de drainage zal gebeuren, welke leidingen gelegd dienen te worden, waar er stopcontacten nodig zijn enzovoort.

Het is belangrijk dat u al deze plannen goed bekijkt en analyseert. Zit u met een vraag, stel ze ons. Een lijntje op een plan kan nog makkelijk worden aangepast. Eens de tuin afgewerkt, is het veel moeilijker om nog iets te veranderen.

Optioneel biedt Art of Nature 3D-tekeningen aan. Die geven als leuke meerwaarde dat u een heel realistische kijk krijgt op uw project.