Logo - Art of Nature
Standaard afbeelding van thumbnail

Werkwijze

Totaalprojecten zijn onze specialiteit. Art of Nature neemt uw groenproject volledig voor zijn rekening, van A tot Z. U hoeft niet zelf op zoek te gaan naar een tuinarchitect, een firma voor de ruwe grondwerken, een aannemer die uw klinkers komt leggen of iemand om uw zwemvijver aan te leggen. Art of Nature zorgt voor alles. Eenvoudig gezegd: alles wat in een tuin kan gebeuren, doen wij, volledig volgens uw wensen.

De projectleider van Art of Nature begeleidt u doorheen het hele proces.

Eerste fase

Uw droom om uw tuin om te toveren in een omgeving waar u echt tot rust kunt komen en genieten. U neemt contact met ons op.

aanleg tuin
tuin

Tweede fase

Onze projectleider komt bij u langs. Hij luistert naar uw wensen en bespreekt samen met u uw losse ideeën of, als die er al zijn, uw concrete plannen. Op basis van al zijn ervaring adviseert hij u over de voor- en nadelen van bepaalde materialen en planten. Hij bekijkt samen met u meteen ook al de evolutie die uw tuin zal doormaken. Hoeveel schaduw gaat een bepaalde boom op termijn geven? Welke invloed heeft dat op uw terras of op uw andere planten? Welk onderhoud heeft een bepaalde plant of bepaalde steensoort nodig? Wij geven u dus niet alleen een idee over hoe uw tuin er onmiddellijk na de werken zal uitzien, maar ook binnen vijf jaar. En wij geven uitleg over hoe arbeidsintensief het onderhoud (maaien, snoeien, bemesten,…) zal zijn en welke rol Art of Nature hierin kan spelen.

Derde fase

In deze fase komen we op het niveau van de tuinarchitectuur. Wij bezorgen u gedetailleerde plannen, bespreken deze en werken ze verder af tot u uw droomtuin op papier ziet verschijnen.

Vierde fase

Deze fase is de eigenlijke tuinaanleg. Art of Nature neemt de volledige planning en uitvoering voor zijn rekening. Wij verwittigen u ruimschoots op tijd wanneer de werken zullen aanvangen en zorgen dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt.

Vijfde fase

We evalueren samen met u of alles naar wens is. Is dat het geval, dan beslist u zelf of er een zesde fase komt: het tuinonderhoud. Art of Nature kan dat volledig op zich nemen of u kunt ervoor kiezen bepaalde taken (bv. maaien) zelf uit te voeren. Zolang u zelf maar voldoende de tijd neemt om te genieten van uw droomtuin.