Logo - Art of Nature
Standaard afbeelding van thumbnail

Federaties

Als (bestuurs)lid van provinciale, nationale en zelfs internationale vakverenigingen zetten wij ons in voor een gezonde tuinbouwsector.

Belgische federatie voor groenvoorzieners (BFG)

BFG is de nationale beroepsorganisatie van de groene sector die de krachten, middelen en ervaringen van haar leden deelt om op die manier de belangen van de volledige sector te behartigen. BFG neemt het zowel op voor de grote tuinaannemers als voor de eenmanszaken. Als actief lid nemen wonen wij geregeld studiedagen, uitstappen en infosessies bij.

Bedrijfsgroep tuinaannemers Antwerpen (BTA)

BTA is opgericht in 1958 als Antwerpse afdeling van BFG. Deze provinciale vakvereniging heeft als doel om haar 125 geregistreerde leden voortdurend op allerlei vlakken bij te scholen in actuele, vakgerichte thema’s. Tom Aerts van Art of Nature is bij BTA doorgegroeid tot bestuurslid. Samen met zijn collega-bestuursleden organiseert hij allerhande voordrachten, bijscholingen, praktijknamiddagen en studie-uitstappen. Om de verbondenheid tussen de leden te versterken, staan jaarlijks ook een tuinfeest en een familiedag op het programma.

European landscape contractors association (ELCA)

Sinds 1963 is er ook een Europese beroepsorganisatie: ELCA. Deze organisatie neemt het op voor een “groen en leefbaar Europa”. De hoofdzetel is gevestigd in Brussel waardoor ELCA nauwe contacten kan onderhouden met de Europese Unie. ELCA promoot allerhande initiatieven, ondersteunt sectorgebonden onderzoeken en organiseert studiedagen en -reizen waar specialisten in tuinarchitectuur, tuinaanleg en tuinonderhoud uit heel Europa hun kennis en ervaringen uitwisselen. Art of Nature neemt hier actief aan deel, onder meer in Nederland, Duitsland, Hongarije en zelfs Estland.

Waarnemingen & Waarschuwingen (W&W)

Art of Nature is lid van het Waarnemings- en Waarschuwingssysteem voor boomkwekerij, tuinaanleg en openbaar groen van het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS). Dankzij de meldingen van W&W zijn wij in staat om ziekten en plagen doelgericht te bestrijden nog voor er schade is aangericht in uw tuin. De tips van W&W helpen ons bij het observeren, diagnosticeren en snel en correct ingrijpen om uw planten te beschermen. Zo vormen zij een duurzaam alternatief voor het sproeien met onkruidverdelgers en andere schadelijke middelen.

Vertegenwoordigers van Art of Nature wonen op regelmatige basis cursussen en voordrachten van W&W bij. Zo vergaren wij voortdurend nieuwe kennis over insecten, mijten, schimmels, bacteriën, virussen, natuurlijke vijanden en gewasbeschermingsmiddelen. Zo bent u zeker dat wij steeds met kennis van zaken ingrijpen.